Uber probeert programmeurs te vinden met 'coding game' tijdens ritjes

Uber probeert programmeurs te vinden met 'coding game' tijdens ritjes

30-03-2016 11:33 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Origineel, maar niet elke potentiële nieuwe werknemer van Uber reageert even enthousiast op de nieuwe wervingsmethode van het taxibedrijf.

Uber heeft een nieuwe manier gevonden om programmeurs te vinden. Het bedrijf schotelt passagiers een game voor waarmee ze kunnen ‘testen’ of ze een beetje kunnen programmeren, zo meldt Business Insider. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen te vinden die voor ons willen komen werken”, aldus een woordvoerder van het taxibedrijf. Gebruikers die de uitdaging aangaan, krijgen drie vraagstukken voorgeschoteld die ze telkens binnen een minuut moeten oplossen.

Donkere Uber

Uber biedt de ‘Code on the Road’-game aan in steden als Seattle, Austin, Boston, Denver en Portland: plaatsen waar veel mensen van tech-bedrijven werken. Die blijken echter niet allemaal even gecharmeerd van de manier waarop Uber hen benadert.

“Ik weet niet of dit nou de beste manier is, een quiz van zestig seconden in een donkere Uber terwijl de chauffeur tegen je praat”, verklaart Microsoft-programmeur Joshua Debner tegenover Business Insider. Debner kreeg de test voorgeschoteld maar is niet van plan Microsoft in te ruilen voor Uber.