Belastingaangifte doen via de app? Check of je in aanmerking komt

Belastingaangifte doen via de app? Check of je in aanmerking komt

06-04-2016 22:08 Laatste update: 25-04-2016 07:09

De Belastingaangifte 2015 kun je invullen via de Belastingdienst-site, maar er is ook een app. Je moet op een aantal dingen letten om hem te kunnen gebruiken.

Om de aangifte zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, heeft de Belastingdienst niet alleen een website, maar ook een app in het leven geroepen. De Aangifte 2015-app is gratis te downloaden voor Android en iOS. De app is de eenvoudigste manier om aangifte te doen, maar helaas kan niet iedereen er gebruik van maken.

In de app wordt door de Belastingdienst zelf een aangifte samengesteld op gegevens die zij van je hebben ontvangen. Die kun je in de app niet aanvullen of wijzigen. Wil je dat wel, dan is de app niets voor jou en ga je naar de belastingdienst.nl/aangifte pagina op internet.

De app biedt een aantal stellingen, waarmee jij akkoord kunt gaan. Eigenlijk is het programma een overzicht van jouw gegevens en jij hoeft alleen maar te checken of het klopt. Zolang je niets aan hoeft te vullen of hoeft te wijzigen, kun je er gebruik van maken.

Maar er zijn ook meer praktische redenen waardoor je de app niet kunt gebruiken. Als je niet het hele jaar dezelfde fiscale partner heb gehad bijvoorbeeld, of als je een woning ver- of gekocht hebt. Had je in 2015 een onderneming, dan kun je eveneens niet van de app gebruikmaken. Ook als je aftrekposten wil opgeven of als je in het buitenland woonde, kom je niet in aanmerking. Zo heeft de Belastingdienst een hele lijst opgesteld. Geldt dat allemaal niet voor jou, dan heb je aan de app een gemakkelijk instrument om razendsnel je jaarlijkse aangifte te regelen.

In samenwerking met de Belastingdienst.