Facebook neemt populairste faceswap-app over

Facebook neemt populairste faceswap-app over

09-03-2016 16:14 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Faceswap is de hype van dit moment. Dat beseft Facebook ook, dat één van de belangrijkste faceswap-apps, Masquerade, overneemt.

Samen met je vriend of vriendin op de foto, maar met verwisselde gezichten. Of het gezicht van een beroemdheid op jouw lichaam. Het is de trend van dit moment. Dat heeft Facebook wel door, want het bedrijf heeft Masquerade overgenomen, één van de meest populaire faceswap-apps in de App Store. Masquerade (MSQRD) staat op dit moment in de top 10 van gratis apps in de Nederlandse App Store op iOS, net onder Face Swap Live Lite. De app is er ook voor Android.

"Bij Masquerade hebben we hard gewerkt om foto en video plezieriger te maken", schrijft de piepjonge startup in een blogpost. "Dat doen we met filters die jouw uiterlijk kunnen aanpassen." De overname door Facebook is voor het bedrijfje een nieuwe stap. "We bundelen onze krachten met Facebook om de technologie naar nog meer mensen te brengen."

Onduidelijk is hoeveel Facebook betaald heeft voor de app. Volgens Business Insider wil Facebook de functie in de algemene app opnemen, als aanvulling op bestaande filters en stickers, maar zal Masquerade ook als gratis losse app blijven bestaan.