Nieuwe Amazon Echo maakt elke speakerset een assistent

Nieuwe Amazon Echo maakt elke speakerset een assistent

04-03-2016 09:15 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Bram van Dijk

Amazons 'woonkamer-Siri' krijgt een goedkope variant. Maar bestellen is nog niet zo makkelijk.

Amazon heeft met Echo een toffe toevoeging aan het bestaande gadgetaanbod gevonden. De praatpaal en speaker Echo zet je op je salontafel en kun je alles vragen. Wat voor weer het wordt (slecht), wie de president van Mexico is (Nieto), wat er vandaag op je agenda staat (vergaderen) en of je een pizza met ananas mag (trrring, daar is-ie al).

De Echo bestaat al een tijdje, maar sinds donderdag is daar de Echo Dot bijgekomen. Dit is de praatpaal, maar dan zonder de speaker. Het werkt een beetje als de Chromecast Audio-dongle: je hangt ’m aan je bestaande speakerset. Verder heeft het dezelfde functionaliteit en dat voor maar 90 dollar. Ook voegde Amazon de Tab toe, een Echo maar dan als portable stereoset.

Bestellen is een pain in the ass

Mooie woorden, maar als je nu direct naar Amazon gaat om er één te bestellen, word je mooi teleurgesteld. Bestellen kan alleen als je een Amazon Prime-lid bent en via het Echo-systeem. Oftewel: je moet al een Echo hebben wil je een Echo Dot bestellen. Wanneer de verkoop open gaat voor iedereen, heeft Amazon nog niet gemeld.

En, oh ja, hij staat altijd aan

Ander precair onderwerp: de Echo staat altijd aan. Hij luistert continu mee op de achtergrond. Daarbij bleek gisteren ook dat het besturingssysteem achter Echo, Fire OS, stopt met het ondersteunen van encryptie. Tel die twee zaken bij elkaar op en de doemdenker in ons ziet zijn enthousiasme als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s