'Chromecast straks ook ingebouwd in tv's zonder Android'

'Chromecast straks ook ingebouwd in tv's zonder Android'

29-02-2016 11:33 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Google lijkt zijn Chromecast zelf overbodig te willen maken, door de Cast-functie standaard in tv's te leveren.

De Chromecast is een betaalbare dongle van Google waarmee je 'domme' televisies slim maakt. Je plugt 'm in de hdmi-poort en je streamt video’s van je smartphone moeiteloos naar de tv. Maar binnenkort hoef je hem misschien niet eens meer te kopen, als hij standaard in televisies wordt gebouwd. De Amerikaanse tv-fabrikant Vizio presenteert namelijk een nieuwe tv-lijn waar al een Chromecast-achtige functie in zit. Dat meldt Variety op basis van meerdere bronnen vanuit de industrie.

De nieuwe televisies krijgen geen smart-tv-apps, maar wel ondersteuning om video's vanaf je smartphones te casten. Google wilde overigens niet op het bericht van Variety reageren. De toestellen van Vizio zouden geleverd worden met een tablet die als een soort afstandsbediening werkt. Tv’s van Vizio komen vaak alleen in de Verenigde Staten uit.

Meer tv-makers in beeld

Maar Google zou met meerdere fabrikanten in gesprek zijn om het Chromecast-protocol toe te voegen aan nieuwe televisies, schrijft Variety. Welke merken dat zijn, is onbekend. Voor Google is dit een slimme zet. Het bedrijf verkocht tot nu toe al ruim 20 miljoen exemplaren van de Chromecast-dongle, maar kan met zulke deals meer geld verdienen. Er is sinds kort een nieuwe versie van Chromecast op de markt, maar die biedt in principe niet veel reden om over te stappen als je nog een eerste generatie Chromecast hebt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s