Paypal en Vodafone gaan mobiel betalen in Nederland aanbieden

Paypal en Vodafone gaan mobiel betalen in Nederland aanbieden

23-02-2016 14:30 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Vodafone-klanten die ook Paypal hebben kunnen binnenkort met Android-toestellen contactloos mobiel betalen in Nederlandse winkels.

Paypal en Vodafone hebben een samenwerking rond contactloos betalen met mobiele telefoons bekendgemaakt. Vodafone-klanten die Paypal gebruiken en een Android-smartphone met NFC-chip hebben, kunnen straks met de Vodafone Wallet-app contactloos betalen in winkels. Ze rekenen dan af met Paypal door hun telefoon bij de betaalterminal te houden. Deze vorm van betalen kost niets extra's. Onder meer ING biedt al contactloos betalen per mobiele telefoon aan, maar dat kost 50 cent per maand. 

Vodafone-klanten konden al met de app mobiel contactloos betalen met gekoppelde creditcards. Dankzij Paypal is het ook mogelijk met een gewone bankrekening, doordat een PayPal-account eenvoudig is te koppelen aan een Nederlandse bankrekening. De nieuwe betaalmogelijkeid komt eerst naar Spanje, Nederland is mogelijk pas later dit jaar aan de beurt. 

Paypal bracht vorige week een update voor zijn mobiele app uit met een nieuw design. In de volgende release van de app wordt ondersteuning voor contactloos betalen via NFC toegevoegd. Dat gebeurt eerst in de VS en Australië en werkt alleen via Android.