LG G5: scherm altijd aan, modulair ontwerp

LG G5: scherm altijd aan, modulair ontwerp

21-02-2016 13:01 Laatste update: 27-04-2018 08:39

LG's nieuwe smartphone G5 heeft een scherm dat altijd aan staat, om bijvoorbeeld de tijd te tonen. Met modules zijn onder meer de camera of de audio te verbeteren.

LG presenteerde zojuist in Barcelona de G5, een 5,3 inch smartphone met een aluminium behuizing. De G5 heeft een scherm dat altijd aanstaat, zodat hij ook in de slaapmodus notificaties, tijd, datum en de batterijstatus kan weergeven. Dat is mogelijk zonder veel energie te gebruiken, doordat alleen bij een klein deel van het scherm de achtergrondverlichting aan blijft staan. De functie gebruikt volgens LG '0,8 procent van de accu-capaciteit per uur'. Volgens LG is het scherm ook beter zichtbaar in daglicht, dankzij een hogere maximale helderheid (850 nits). 

Lege accu makkelijk verwisselen

De G5 heeft twee camera’s aan de achterkant, een gewone (16 megapixel) en een tweede met 135-graden groothoeklens (8 megapixel). Met de laatste kun je meer vastleggen dan met normale smartphones. Het toestel is voorzien van een 'slide out battery'. Een lege accu is daarmee gemakkelijk uit het toestel te schuiven en te vervangen door een nieuwe. In tegenstelling tot onder meer de iPhone 6(S) heeft de LG G5 geen 'antennestrepen’ op de achterkant. 

De LG G5 heeft een Qualcomm Snapdragon 820-chip, een schermresolutie van 2560x1440, 4GB RAM, 32 GB opslag, een micro-sd-ingang, en een 2800 mAh-accu. Het Android 6.0-toestel verschijnt in de kleuren zilver, goud, titan en roze. De prijs is momenteel nog niet bekend.

Modules

De G5 is uit te breiden met een CAM Plus-module, die is aan te sluiten via de accupoort, waarmee het toestel meer als een gewone digitale camera te bedienen. Zo biedt hij een betere grip en fysieke knoppen voor onder meer het maken van foto’s, video-opname en zoomen. Ook verlengt de CAM Plus de accuduur.

Voor de G5 verschijnt ook de Hi-Fi Plus-module, een audiospeler die dankzij een betere digitaal-analoog converter hogere geluidskwaliteit biedt. LG werkt hiervoor samen met Bang & Olufsen. De Hi-Fi Plus ondersteunt 32-bit 'hd-audio' en is ook los te gebruiken in combinatie met andere smartphones en computers.

LG presenteerde zondag ook een VR-bril voor de G5, een 360-graden-camera en een robotbal.