Maak je leven productiever met een Ophone

Maak je leven productiever met een Ophone
18 februari 2016 om 08:18
Laatste update: 27 april 2018 om 08:39

Met een Ophone word je van een 'smartphonezombie' weer een productief mens.

Hoor jij bij de mensen die bij ieder moment dat er even geen input is naar zijn telefoon grijpt? Die digijunkie die eigenlijk veel teveel tijd en rust kwijt is aan het checken van een bericht dat er meestal niet is en vooral niet direct aandacht vereist? Ophone is de telefoon die je weer controle over je tijd geeft.

Ophone is zo klein als mogelijk is, zodat we meer tijd hebben om met mensen door te brengen. Het witte 3D-geprinte telefoontje heeft geen apps die je tijd opslurpen. Bereikbaar zijn voor bellen en sms is alles waarmee hij je kan storen. 

Nog meer voordelen: hij heeft geen taalbarrière want de complete interface werkt met getallen en symbolen. Hij is zo klein als een creditcard. Daarmee wordt het mogelijk je telefoon in je portemonnee te bewaren. Het 3D-printen kan het apparaatje bijzonder goedkoop maken. Het e-inkscherm verbruikt erg weinig batterij en de tijd en meldingen zijn 24/7 zonder aanraken leesbaar.

Zombies

De makers van Ophone, ontwerpstudio Alter Ego uit Servië, hoorden zelf bij het leger van zombies dat rondloopt met zijn handen voor zijn borst en het hoofd gericht op de smartphone in die handen. Nu is hun motto: voorwaarts naar de basis. Ze halen onderzoek aan dat aantoont dat verslaving aan technologie een van de grootste problemen van deze tijd is. Het blijkt dat we meer dan 3 uur per dag aan onze smartphone besteden. De gemiddelde Nederlandse smartphonegebruiker kijkt per uur 28 keer op zijn telefoon. Natuurlijk geldt dat niet voor jou, maar waarschijnlijk dus wel, je hebt het alleen niet door. Dat is bijna een hele dag waarin we de focus en productiviteit verliezen. Offline zijn is de nieuwe luxe. 

Ophone is nog een concept. Wie de rust in zijn leven terug wil, kan terecht bij MP01 van designer Jasper Morrisson of de Nederlandse John’s Phone. Van die laatste is er ook een app om tijdelijk van je smartphone een dumbphone te maken. Maar een app mocht toch juist niet?

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="7fb9a4f7-6eae-413b-b17b-d9f3523b9ce1"></drupal-entity>

Lees meer over:

Deel via