Sociaal buren-netwerk Nextdoor start in Nederland

Sociaal buren-netwerk Nextdoor start in Nederland

16-02-2016 17:19 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Zou je willen dat de buurt waarin je woont wat beter te bereiken is? De dienst Nextdoor heeft daar speciaal een sociaal netwerk voor gemaakt.

Nextdoor was in de VS al langer actief, en Nederland is het eerste andere land waar de dienst is gelanceerd. Waar andere sociale netwerken zich op alles en iedereen richten, gaat Nextdoor enkel voor buurten. Wanneer je je aanmeldt, geef je aan waar je woont en weet Nextdoor in welke buurt dat is. Je wordt dan aan die buurt toegevoegd, en kan vervolgens met andere bewoners dingen bespreken.

Dat kan volgens Nextdoor van alles zijn: het samen mooier maken van de wijk, een weggelopen kat onder de aandacht brengen, het lenen van een ladder, het zoeken van een oppas of de buurt wat veiliger maken. Maar vooral voor buurtinitiatieven blijkt Nextdoor goed te werken, volgens het bedrijf. Berichten zijn alleen zichtbaar voor mensen uit dezelfde buurt, wat het aantrekkelijk zou moeten maken om Nextdoor te gebruiken.

WhatsApp-groep

Vooral in Brabant en Limburg zou Nextdoor momenteel populair zijn, met landelijk nu tachtig actieve buurten. Toch is het de vraag of niet veel buurten zelf allang iets dergelijks hebben opgezet in de vorm van een WhatsApp- of Facebook-groep.

Nextdoor maakt het anders dan die mogelijkheden wel toegankelijker om mee te doen. Verhuis je naar een nieuwe buurt, zie je meteen of die actief is op Nextdoor, en ben je niet afhankelijk van een uitnodiging van een ander.