GoPro werkt ook aan 360-gradencamera voor consumenten

GoPro werkt ook aan 360-gradencamera voor consumenten
8 januari om 12:31
Laatste update: 27 april om 09:41

YouTube en GoPro willen er samen voor zorgen dat er meer video in 360 graden op YouTube komt. Ook gaat YouTube HDR-video ondersteunen.

GoPro heeft al een 360-gradencamera, maar een ronde variant waar het bedrijf aan werkt is meer bedoeld voor consumenten. Dat zei GoPro-CEO Nick Woodman tijdens de YouTube-presentatie op CES, meldt 9to5Google. Een samenwerking tussen GoPro en YouTube moet er voor zorgen dat er meer video’s in 360 graden op YouTube komen.

Momenteel zijn er al video’s in 360 graden te bekijken op YouTube, waarbij je je telefoon of tablet kan bewegen om alle kanten op te kijken. Toch zij er nog niet veel van zulke video’s te vinden, grotendeels omdat huidige 360-gradencamera’s erg duur zijn. Bij de Android-app van YouTube is het al mogelijk zulke video’s te bekijken met een cardboard of andere VR-bril, een functie die binnenkort breder beschikbaar komt.

Daarnaast gaat YouTube ook HDR-video’s ondersteunen. Bij zulke video’s moeten kleuren en vooral belichting mooier ogen. Zwarte of donkere vlakken kunnen bij zulke video’s echt donker zijn, terwijl lichte delen lichter kunnen worden weergegeven. Een aantal tv’s die tijdens CES zijn aangekondigd ondersteunen de techniek ook, en het lijkt een functie die naast 4K de komende jaren moet zorgen voor mooiere beelden.

Nikon presenteerde deze week ook zijn eerste actiecamera die in 360 graden kan opnemen.

Lees meer over:

Deel via