Dit OLED-scherm van LG kan je oprollen als een krant

Dit OLED-scherm van LG kan je oprollen als een krant

04-01-2016 10:17 Laatste update: 27-04-2018 10:12

LG toont deze week in Las Vegas een 18 inch OLED-scherm die je kunt oprollen.

Televisies worden alsmaar dunner. Vorig jaar liet LG al een proof-of-concept 55 inch OLED-televisie zien die minder dan een millimeter dik was en slechts 1,9 kg woog. Maar daar stopt de ontwikkeling niet. Op de CES-beurs in Las Vegas toont LG deze week een prototype 18 inch OLED scherm die je kan oprollen als een krant. 

Vouwbare schermen

LG is net als zijn concurrenten al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van vouwbare schermen. In 2014 liet LG hun eerste oprolbare scherm zien, maar die was slechts enkele centimeters groot. In tegenstelling tot de gehypte 'curved' televisies die eerder een nadeel zijn vanwege reflecties, hebben oprolbare schermen wel degelijk nut, mits gebruikt in de juiste toepassing. Denk aan smartwatches waarbij het hele horloge een touchscreen is die om je pols vouwt.

Auto

LG toont op de beurs in Las Vegas hoe je dergelijke vouwbare schermen in kleine interieurs zoals auto's kunt installeren. LG heeft er een auto staan waarin een 25 inch buigzaam scherm is verwerkt in het dashboard.

LG zal bovendien hun paper-thin 55 inch OLED TV tonen en een nog een 55 inch scherm die aan beide kanten verschillend beeld laat zien.