LoRa: nieuw netwerk voor je apparaten in huis

LoRa: nieuw netwerk voor je apparaten in huis

20-12-2015 16:11 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Na Wifi en 4G komt LoRA. Wat wordt er mogelijk met LoRa-netwerken?

In de speciale gratis smarthome-editie van ons webmagazine Bright Ideas leggen we uit waarom LoRa een interessant nieuw netwerk wordt. Speciaal voor kleine, zuinige apparaten met weinig datagebruik, zoals sensoren die op batterijen werken. En soms is het gebruik zelfs gratis. De uitrol van LoRa-netwerken startte onlangs ook in ons land. Een fragment uit het artikel:

Voor locatie-gebaseerde toepassingen is LoRa perfect. Zo zou je kunnen bijhouden waar je fiets is gebleven of waar je kat uithangt dankzij sensoren in zijn halsband. Verder wordt het met LoRa mogelijk om straatverlichting te gaan plaatsen die pas aanspringt als je voorbij fietst. Op die manier wordt energie bespaard als er geen verkeer is én hoeft niemand door het donker naar huis.

Lees gratis het hele artikel bij Bright Ideas

Verder in Bright Ideas 043, themanummer smarthome:

Zo revolutionair was het Huis van de Toekomst

Het in 1989 in Rosmalen geopende Huis van de Toekomst toonde hoe slim wonen er in de toekomst uit zou zien. Maar hoe goed of slecht was initiatiefnemer Chriet Titulaer met zijn voorspellingen?

Home, Smart Home

We vroegen onze favoriete schrijver, Robert van Eijden, om zijn licht te laten schijnen op de smarthome. Zijn eigen huis is niet bepaald het slimste in Nederland maar hij heeft desalniettemin uitgesproken ideeën.

‘Toon® over twee jaar in 1 miljoen huizen’

Toon van Eneco is aan het uitgroeien van een handige thermostaat tot het middelpunt van je smart home. Eneco verkoopt Toon zelfs aan klanten die geen stroom of gas bij Eneco afnemen. Erik van Engelen, directeur consumenten bij Eneco, vertelt hoe dat zo gekomen is en waar Toon zich naartoe ontwikkelt.

Slimme schakels

De dienst IFTTT laat steeds meer apparaten in huis 'met elkaar praten'. Maar hoe slim is een starthome tegenwoordig werkelijk? Waar wachten we nog op?

Slimme stad voor en door slimme inwoners

Overal ter wereld haasten steden zich om 'smart' te worden. Veel top-down projecten zijn geflopt. Deze projecten zijn wél veelbelovend.

Grand Gear: Powerwall

Een overzicht van de beste nieuwe gadgets voor smarthomes, sinds kort te koop of binnenkort verkrijgbaar.