App: Tworlds laat je foto's delen met vreemden

App: Tworlds laat je foto's delen met vreemden

04-03-2015 07:01 Laatste update: 27-04-2018 10:43

App van Nederlandse bodem brengt twee werelden samen.

Tworlds is een app van Nederlandse bodem, die een foto van jou met eenzelfde foto van een vreemde samenvoegt. Op die manier zie je dat het leven in Nederland helemaal niet zoveel verschilt met die van iemand in China of Rusland, als je tegelijkertijd een huisdier aait.

Tworlds staat in de App Store als sociale app, en hoewel je momenten uit je leven deelt met een vreemde, is het supervrijblijvend. Alleen je stad en land wordt gedeeld en je kunt niemand volgen of met niemand chatten. Dat maakt het ook interessanter om foto's uit het echte leven te delen in plaats van plaatjes van het internet.

Om de app te gebruiken moet je inloggen met Facebook of Twitter om alle 'momenten' te kunnen gebruiken. Dit zijn als het ware categorieën waarin je foto's kan nemen. Als je een moment kiest (er zijn er 26, variërend van 'book' tot 'cat', 'food' of 'selfie') dan maak je direct een foto die dan naar een vreemde wordt verzonden. Jij krijgt een kiekje terug in dezelfde categorie en je kan zien waar het plaatje vandaan komt.

Tworlds probeert je een kijkje in het leven van een ander te gunnen, zonder dat je vrienden hoeft te worden of met elkaar hoeft te praten. En da's best geinig als je even niets te doen hebt.

download Tworlds gratis voor iOS

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s