Fleksy, het slimste iOS8-toetsenbord?

Fleksy, het slimste iOS8-toetsenbord?

22 september om 06:34
Laatste update: 27 april om 10:43

Slimmer typen met dit alternatieve iOS-toetsenbord.

Met de komst van iOS 8 is het voor mensen met een iDevice mogelijk om andere toetsenborden te installeren dan het standaard-keyboard van Apple. Dat is leuk en aardig, maar veel daarvan ondersteunen de Nederlandse taal niet en zijn dus onhandig. Zeker met autocorrect, wanneer je woorden steeds naar het Engels worden vertaald.

Fleksy ondersteunt wel Nederlands en is daarom één van de interessantste alternatieve toetsenborden van dit moment. Daarnaast ziet Fleksy er het mooist uit van allemaal: lekker cleane toetsen, naar eigen smaak van een kleur te voorzien. Ook is het toetsenbord kleiner te maken, zodat je meer scherm overhoudt tijdens het typen.

Met Fleksy typ je als altijd (de layout is even wennen), maar heb je de beschikking over slimme bewegingen. Als je naar rechts veegt, maak je een spatie. Veeg je naar links, verwijder je het laatst getypte woord.

Als je Fleksy hebt gedownload, kun je het toetsenbord toevoegen via de Instellingen van je iOS-apparaat, waar je vervolgens kiest voor Algemeen → Toetsenbord → Toetsenborden → Voeg toetsenbord toe.

Overigens moet je Nederlands nog wel even apart downloaden. Daarvoor ga je naar de app en geef je Fleksy volledige toegang. Daarbij krijg je de melding dat alles wat je typt wordt verstuurd. Klinkt wel een beetje eng, want dat kunnen ook vertrouwelijke gegevens zijn, zoals creditcardgegevens of een huisadres. Overigens krijg je deze melding bij elk alternatief toetsenbord dat je installeert. Wil je dat niet, dan kun je gewoon bij Apples toetsenbord blijven.

download Fleksy voor iOS (0,89 euro)

Lees meer over:

Deel via