Micromon, Pokémon-kloon voor iOS

Micromon, Pokémon-kloon voor iOS

07-08-2014 07:02 Laatste update: 27-04-2018 10:43

"Als Nintendo het niet doet, dan doen wij het wel", zal ontwikkelaar Pocket Trend gedacht hebben. 

Micromon lijkt namelijk behoorlijk op de Pokémon-games. Zelfs de naam is ervan geleend. Pokémon staat voor Pocket Monsters, maar staat de Micro in Micromon nou voor microtransacties?

Net als Pokémon

Fans van Pokémon zouden een moord doen voor een toffe Pokémon-game op de smartphone. Maar Nintendo weigert en dat is een gemis voor het bedrijf, want Micromon staat nu op nummer 1 in de hitlijst van betaalde apps in Apples App Store.

In Micromon dwaal je door verschillende gebieden, met als doel om ruim 130 monsters te vangen. Deze kun je in je team stoppen en gebruiken om tegen andere Micromon of spelers te vechten. Ja, net als in Pokémon. Waar Micromon een streepje voor heeft, is dat het spel er echt mooi uitziet. Alles is vloeiend en kleurrijk in beeld gebracht, wat het ronddolen en vele vechten in de wereld fris houdt.

In-app aankopen

Hoewel de app geld kost (89 cent) probeert het helaas wel de hele tijd meer centen af te troggelen van spelers. Soms is de game oneerlijk en lijkt het wel of je per se in-app aankopen moet doen, omdat je anders dat zeldzame monster niet kunt vangen.

Toch zal de echte Pokémon-liefhebber blij zijn met deze game, want dichterbij de real deal zullen we voorlopig niet komen. Daar zijn ze bij Nintendo veel te stug voor. En voor Micromon geldt: beter goed gejat, dan slecht bedacht. Met of zonder in-app aankopen zul je er aardig wat uurtjes in steken en veel plezier aan beleven.

download Micromon voor iOS (89 cent)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s