Tetris

Tetris

18-02-2014 12:30 Laatste update: 27-04-2018 11:14

Gameklassieker nu gratis op iOS.

De moeder aller puzzelgames verwierf zijn faam ooit op de eerste GameBoy, maar is tegenwoordig op zowat ieder platform te spelen. Het dertig jaar oude spel is nu gratis te downloaden voor iOS, al moet je even weten hoe.

In de App Store staat de app namelijk nog steeds voor 89 cent aangeboden. Echter, via de Apple Store app kun je een promocode aanvragen waarmee je het spel gratis kunt downloaden.

Tetris is met zijn tijd meegegaan en kent meerdere modi in de app. Zo kun je ouderwets marathon spelen, maar ook een Galaxy-modus, waarbij je door levels heen 'Tetrist'. Optioneel kun je de app linken aan Facebook, waardoor je vrienden kunt uitdagen. Het spel werkt goed op touchscreen. Door te vegen gaan de blokjes naar links en rechts en draaien doe je door te tikken. Swipen wordt chaotischer en minder nauwkeurig naarmate het spel de snelheid opvoert, maar dat stressen deed je ook al op de GameBoy.

Download Tetris voor 89 cent in de App Store of download de Apple Store app om Tetris gratis te downloaden (geldig tot 7 april 2014).