CamFind

CamFind

22-05-2013 06:24 Laatste update: 27-04-2018 11:45

Jeroen Buiter

Zoeken met je camera zoals Google Goggles, maar dan beter.

CamFind maakt zoeken nu nog gemakkelijker. Je maakt simpelweg een foto van een voorwerp, gebouw of plek en de app zoekt relevante informatie voor je op. Dat principe kenden we al van Google Goggles, maar in de praktijk werkte dat toch niet altijd even goed. Dat is vooral te wijten aan de beperkte database waar die app mee werkte.

CamFind vindt veel relevante informatie. Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken van een blikje cola, de app zal je dan informatie geven over de fabrikant, maar ook winkels in je omgeving die de blikjes verkopen. Inclusief prijzen. Zo kun je altijd snel de beste deal vinden, wat voor product je ook fotografeert.

Sta je bij een Chinees restaurant voor een gesloten deur, dan zoekt de app de dichtsbijzijnde Chinees die wél open is. CamFind kent echter veel meer toepassingen. Zo kun je, als je in het buitenland bent, een foto maken van een voorwerp waarna de app je vertelt hoe dat in de desbetreffende taal heet. Ook kan de app je dan 'voorzeggen' hoe het uitgesproken wordt. Daarnaast kun je met CamFind QR- en barcodes scannen, wat de zoekervaring compleet maakt.

Download CamFind gratis voor iPhone.