VR-video van de week: zwemmen met haaien

VR-video van de week: zwemmen met haaien

05-12-2015 14:09 Laatste update: 27-04-2018 18:26

Pak je VR-bril erbij en duik in de wereld van de haaien. VR op z'n toegankelijkst.

De virtuele realiteit is tegenwoordig superrealistisch. Je hebt al een simpel VR-brilletje (al dan niet karton) voor twee tientjes en met een gemiddelde telefoon heb je een prima VR-beleving.

Nu YouTube VR heeft toegevoegd aan de Android-app (iOS volgt snel), is het vinden en kijken van mooie content ook een peuleschil. Dus laat het aanbod maar komen!

De VR-video van deze week is 'Sharks Everywhere!' van Discovery

Sowieso is Discovery een van de meest indrukwekkende VR-makers van dit moment. Ze ontdekken niet alleen bijzondere plekken, maar ook de mogelijkheden van VR. En dat in 4K.

Dat ze weten waar ze mee bezig zijn, blijkt uit de voice-over die onder dit haaienfilmpje zit. Naast een prettige stem en humor weet het ook wanneer het zijn mond moet houden. "Toen ik daar was, zat er niemand in de mijn oor te roepen. Dus om de realiteit nog wat verder op te schroeven, ga ik je hier achterlaten. […] Maar onthoud: het is slechts VR."

Hoe?
1. Stop je telefoon in een VR-bril.
2a. Ga naar de haaienvideo in de YouTube-app van Android.
2b. iOS-gebruiker? Download dan de Discovery VR-app.
3. Volg de instructies in de app, vergeet je koptelefoon niet op te doen en geniet ervan. 

Geen bril?
Voor de arme mensen zonder VR-bril: hieronder is de video weergegeven dus dan kun je met je muis of met je vinger rondjes draaien. Wel saai maar beter dan niets.