De dataverlies top 3 van 2015: zo gingen dit jaar gadgets stuk

De dataverlies top 3 van 2015: zo gingen dit jaar gadgets stuk

04-12-2015 14:20 Laatste update: 27-04-2018 18:26

Een pijnlijk jaaroverzicht van datarecoverbedrijf Kroll Ontrack. Hoe gingen geliefde apparaten in 2015 stuk? Maaien, verven en zwemmen.

Je gadget kwijtraken is niet leuk. Maar de manier waarop je je gadget kwijtraakt, is soms wel leuk. In ieder geval voor ons. Kroll Ontrack heeft een top 10 gemaakt met de mooiste verhalen van klanten die bij hen over de vloer komen. Die top 10 staat vol met vergeten airco's, boze laptopgooiers en make-upmissers (hier lees je ze allemaal), maar dit is onze top 3 van de top 10.

#3. Als water en vuur

Water is niet heel goed voor je laptop. Vuur is zo mogelijk nog slechter. Een sprinklerinstallatie die aan gaat als er brand uitbreekt, is onbeschrijfelijk slecht. Pijnlijk pijnlijk, al werd de data gered voor deze Brit.

#2. Oplosmiddel is geen oplossing

Een man kwam beteuterd bij de recovery shop. Hij was bezig met een nieuwe kleur te maken voor zijn vrouw door verschillende verfkleuren met oplosmiddel te mixen. De laptop op de grond zorgde voor achtergrondmuziek, maar kreeg een volle laag van het oplosmiddel te verwerken. De laptop was dood, de data bleef behouden.

#1. Neergemaaid

Een enthousiaste tuinier in Engeland had niet door dat zijn telefoon uit zijn zak in het gras was gevallen. Hij had ook niet door dat hij er een paar keer overheen gemaaid had. Zie de foto voor het onthutsende resultaat.

#Bonus. Oprit iPad

En eentje uit onze eigen database: je iPad ergens laten liggen is vervelend, je iPad laten liggen op het dak van je auto is nog vervelender, maar je iPad laten liggen op het dak van je auto en ’m terugvinden op de oprit van de A27 is het vervelendst. Of de data gered is, is bij de redactie niet bekend.