Verkozen tot beste game van het jaar: The Witcher 3

Verkozen tot beste game van het jaar: The Witcher 3

04-12-2015 09:58 Laatste update: 27-04-2018 18:26

The Witcher 3: Wild Hunt is tijdens The Game Awards in Amerika verkozen tot de beste game van het jaar.

Naast de prestigieuze prijs won The Witcher 3: Wild Hunt ook nog twee andere prijzen op The Game Awards: voor de beste roleplayinggame en ontwikkelaar van het jaar.

The Witcher 3: Wild Hunt is een roleplayinggame met een grote open wereld waar de speler zijn eigen verhaal volgt. De game is ontwikkeld door het Poolse bedrijf CD Projekt Red en gebaseerd op een reeks Poolse fantasy-boeken met een duister verhaal.

Terechte winnaar
Volgens Michel Musters, hoofdredacteur van de gamesite Gamer.nl, is Witcher 3: Wild Hunt de terechte winnaar: "De game combineert allerlei elementen die populair zijn in games en brengt ze samen op een kwalitatief hoogstaande manier. Een open wereld is enorm in, maar is ook heel lastig om goed uit te voeren. Dat heeft CD Projekt Red juist uitstekend gedaan."

"Daarnaast is de game ontwikkeld door een relatief kleine partij", zo legt Musters uit. "Een game als Assassin's Creed wordt door een veel groter team ontwikkeld. Dat maakt de kwaliteit die The Witcher 3: Wild Hunt biedt extra indrukwekkend."

The Witcher 3: Wild Hunt is te koop voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Het spel is inmiddels miljoenen keren verkocht.

Andere winnaars
Ook enkele andere games vielen in de prijzen bij The Game Awards. Zo kreeg Lara Croft Go de prijs voor beste mobiele game, werd Rocket League verkozen tot beste game van een onafhankelijke ontwikkelaar en heeft Her Story het beste verhaal.


Een screenshot uit Her Story

"Her Story is echt een unieke game", aldus Musters. "Het spel doet echt iets nieuws en vertelt een enorm boeiend verhaal, dat je zelf in elkaar moet zien te puzzelen. Iedereen zou Her Story eigenlijk moeten spelen." Het spel is beschikbaar voor pc's, iPhones en iPads.

Rocket League is volgens Musters "pure fun". In de game speel je met een auto die een grote bal in het goal van de tegenstander moet duwen: een soort racevoetbalgame. De game is te koop voor pc en PlayStation 4, en vanaf februari ook voor Xbox One.