Uber-klant kan zelf kleur van taxi instellen

Uber-klant kan zelf kleur van taxi instellen

03-12-2015 14:59 Laatste update: 27-04-2018 18:26

Uber-klanten in Seattle kunnen voortaan een kleurtje voor hun Uber instellen. Zo weten ze precies in welke auto ze moeten stappen.

Misschien is het je ooit wel eens overkomen: je staat te wachten op een Uber en stapt per ongeluk in de verkeerde taxi in. Het probleem: Uber-taxi's zijn niet specifiek te herkennen. Daar wil het bedrijf verandering in brengen.

Spot
Uber lanceert daarom Spot, een lichtsysteem dat klanten moet helpen om de juiste taxi te identificeren. Via de app van Uber kun je een kleur selecteren die vervolgens in de ruit van de Uber wordt getoond.

Daar is een led-stick te vinden die de klant op afstand van kleur kan veranderen. Komt er in de verte een taxi met een blauwe kleur aangereden? Dan weet je dat dat jouw Uber is.

Spot wordt vooralsnog alleen in Seattle getest. Het is nog niet duidelijk of de technologie ook naar Nederlandse Ubers komt.

Disco
Het licht brandt overigens niet de gehele rit. Alleen als de chauffeur in de buurt is van de ophaallocatie, wordt het lichtje ingeschakeld. Je kunt dus niet tijdens het rijden het lichtje activeren: daar gaat je droom van een rijdende privédisco.

En als er precies op hetzelfde moment twee Ubers komen aangereden met exact dezelfde kleur, kun je on-the-fly nog even de kleur veranderen.