Google en  The Next Web openen hub voor startups in Amsterdam

Google en The Next Web openen hub voor startups in Amsterdam

02-12-2015 05:00 Laatste update: 27-04-2018 18:57

In hartje Amsterdam openen techblog The Next Web en Google een broedplaats voor tech-startups. Er komt plek voor 120 startups.

De hub, genaamd 'X', is gevestigd in de Munstaete. Deze oude bank is te vinden tussen de Reguliersdwarsstraat en de Singel. De 120 startups worden door The Next Web en Google geselecteerd. De belangrijkste eis is dat een startup bijdraagt aan een betere community. Ook willen beide bedrijven dat er uit allerlei sectoren startups aanwezig zijn: van travel tot finance.

X wordt officieel in de lente van volgend jaar geopend. De komende tijd hebben startups de mogelijkheid om zich aan te melden. X richt zich specifiek op technologie en wil dat zo veel mogelijk startups samenwerken. Daarnaast biedt het gebouw ook plek aan investeerders en partners, zoals het innovatieteam van ABN Amro. De bank is tevens één van de mede-oprichters van X.

"Amsterdam wordt een steeds prominentere stad in Europa voor innovatie en ondernemerschap", zegt Boris Veldhuijzen van Zanten, ceo en medeoprichter van The Next Web. "We stijgen ieder jaar verder in de ranglijsten als een broedplaats voor talent en ideale plek voor startups en scale-ups. Wij willen graag bijdragen aan deze ontwikkeling door te focussen op één aspect wat essentieel is om als stad de nummer 1 van Europa te worden."

Ook Google's James van Thiel is enthousiast over X: "Op deze plek kunnen we onze bestaande programma's voor ondernemers en startups aanbieden, naast demo days met internationale gasten, uitwisselingsprogramma’s en trainingsessies ontworpen om Nederlandse startups te helpen groeien en succesvol te worden."

The Next Web neemt geen belangen in de startups. Wel verdient het aan de verhuur van het pand. De bovenste verdieping zal open zijn voor het publiek en biedt uitzicht over de stad.

"Er is al veel aandacht voor startups in Amsterdam, maar wat nog ontbrak was één plek waar alle ondernemers het hele jaar door kunnen samenkomen," vertelde Veldhuijzen van Zanten in Van Liempt Live.