Of je worst draagt

Of je worst draagt

01-12-2015 17:09 Laatste update: 27-04-2018 18:57

Het 'meest Hollandse' warenhuis HEMA komt met een designcollectie voor de feestdagen. Inclusief rookworsttrui.

Een sjieke kokerrok, een oversized glittervest of een driedelig pak. HEMA lanceert 8 december een kledingcollectie voor de feestdagen, gemaakt door Nederlandse modetalenten. Aan het assortiment van washandjes tot tompoucen heeft HEMA een collectie van jonge Nederlandse mode-ontwerpers toegevoegd. De MOAM voor HEMA-feestcollectie is ontworpen door drie talentvolle designers: Aniek Zinken, Christa van der Meer en Joanne de Hoop.

De drie zijn met HEMA samengebracht door MOAM, van Martijn Nekoui (26). "Joanne heeft zich vooral gefocust op de tailoring en patronen, Christa op de breisels en Aniek hield zich voornamelijk bezig met de jurken en afwerking. Alle items hebben ze alle drie door hun handen gehad."

Het resultaat is een collectie bestaand uit 14 items waaronder sjieke kokerrok, een oversized glittervest en een driedelig pak in een kleurenpalet bestaande uit zwart, roestrood en zalmroze, aangevuld met een glitter. Ook hebben de designers een eigen patroon ontwikkeld dat terug te vinden is in de top, de rok en de panty, vorig jaar was dat de V-vorm die in alle items was terug te vinden. Voor de feestjurk is er een uniek patroon van kant ontwikkeld.

En de mannen? Die komen er met één item bekaaid vanaf. Maar het is dan wel het waarschijnlijk meest gewilde item dat op 8 december online direct uitverkocht is: MOAM's interpretatie van de 'ugly Christmas sweater' in de vorm van een zwarte oversized trui met een gebreide HEMA-rookworst erop. Hij staat Miriam alvast heel top:

MOAM koppelt jong talent uit mode, fotografie en moderne kunst aan de grote namen uit de Nederlandse industrie, zoals eerder de Bijenkorf, musea als FOAM en EYE, Jan Taminiau, Frans Molenaar, Doutzen Kroes en Vogue. Het biedt net-afgestudeerden een kans om bekend te worden.