Photoshop-alarm: Zuckerberg speelt vals met hondenfoto

Photoshop-alarm: Zuckerberg speelt vals met hondenfoto

01-12-2015 13:44 Laatste update: 27-04-2018 18:57

In de 'awesome' hondenfoto van Mark Zuckerberg blijkt het een en ander weggephotoshopt.

Je kunt veel zeggen over Mark Zuckerberg, maar buiten kijf staat: hij heeft een geweldige hond. Het beest genaamd Beast lijkt op een dweil en heeft zulke lange dreadlocks dat het moeilijk nog een hond te noemen is.

Met zijn vrolijke snuit laat hij iedereen lachen. Hij heeft 2 miljoen fans op zijn Facebook-pagina. En ja, dan heb ik het nog steeds over de hond en niet over Zuckerberg.

Jubileum

Afgelopen zaterdag plaatste 'Zuck' een foto van zijn hond op (jawel) Facebook om te vieren dat de hond nu 5 jaar bij hem en zijn vrouw woont. Het lijkt op een wolk met dreadlock/spaceship die net boven de grond zweeft.

Maar dan nu… de onthulling

In het diepste geheim heeft de voltallige onderzoeksredactie van Bright de foto geanalyseerd en wat blijkt: hij is gephotoshopt!

Dit is namelijk de originele foto, geplaatst op 4 juli 2014.

Shocking, hè?

De stok waar Beast overheen springt is weggeshopt, zo ook de persoon (zo te zien Zucks vrouw Priscilla) die de stok vasthoudt.

Het gummen is keurig gedaan, niks van te zeggen, en ook de reden dat de stok en de vrouw zijn weggehaald is niet onlogisch (je moet iets overhebben voor een 'awesome' foto). Maar toch: Zuckerberg had kunnen melden dat de foto aangepast is.

Dan had de voltallige onderzoeksredactie van Bright de tijd wellicht zinniger kunnen besteden.

Is er al een gif van?

Nou en of.