'iPhone 7 krijgt mogelijk usb-c en draadloos opladen'

'iPhone 7 krijgt mogelijk usb-c en draadloos opladen'

01-12-2015 09:31 Laatste update: 27-04-2018 18:57

De geruchtenmolen rond de iPhone 7 komt nu al op gang, met dit keer usb-c en draadloos opladen.

We verwachten de nieuwe iPhone pas in september 2016, toch werkt Apple natuurlijk al volop aan het toestel. GforGames meldt op basis van een bekende gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo dat er momenteel met zeker vijf prototypes wordt geëxperimenteerd.

Zo zou er een model van de nieuwe iPhone zijn die je draadloos kan opladen, een functie die al tijden in concurrerende Android-toestellen zit. Ook zou Apple een model hebben waar usb-c in zit, in plaats van de reguliere Lightning-poort.

Eén of twee poorten?

Dat zou op zich opvallend zijn, een eerder gerucht wees juist op het verdwijnen van de koptelefooningang, zodat Lightning de enige poort op de iPhone 7 is. Hoewel Apple met zijn 12 inch Macbook inderdaad is overgestapt op usb-c, maken de onder meer de iPad Pro, de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV, nieuwe muizen en toetsenbord allemaal gebruik van Lightning.

Naast zaken als aansluitingen zou Apple ook experimenteren met een iPhone zonder thuisknop. De functies van de thuisknop zouden door het drukgevoelige 3D Touch-scherm overgenomen worden. En de vingerafdrukscanner zou in het scherm worden gebouwd, zodat de volgende iPhone misschien meer scherm met minder rand heeft.

3D Touch en twee camera's

Over 3D Touch gesproken: ook daar zou Apple mee experimenteren. Er zou gekeken worden naar een variant die ook rekening houdt met het aantal vingers waar je harder mee op het scherm drukt, om zo meer opties te bieden.

Als laatste zou Apple kijken naar een iPhone met twee camera's op de achterkant. Of dat enkel betere foto's moet opleveren of ook de mogelijkheid om in die foto's naderhand de scherptediepte te verleggen is niet duidelijk. Sowieso is het de vraag welke van deze vermeende nieuwe functies de testfase overleven en uiteindelijk in de nieuwe iPhone komen.

Lees ook:

‘Koptelefooningang sneuvelt in volgende iPhone’

‘iPhone 7 wordt waterdicht’

Tweede indruk: iPhone 6S