4 startup-interviews: sportsensor, 3d-printer, walkietalkie, gps-fiets

4 startup-interviews: sportsensor, 3d-printer, walkietalkie, gps-fiets

30-11-2015 21:34 Laatste update: 27-04-2018 18:57

We spraken met vier veelbelovende startups die hun uitvindingen pitchten aan investeerders bij StartupBootcamp in Eindhoven.

In aflevering 13 van Bright TV zag je maandagavond een item over enkele opvallende tech-bedrijven die deelnamen aan het Nederlandse StartupBootcamp. Als afsluiting van dat startup-programma presenteerden ze vrijdag in Eindhoven hun producten. Merijn sprak met de vier opvallendste startups.

Het Nederlandse Dashtag maakt een sensor die sportprestaties bij teamsporten meet. Een sporter kan achteraf zijn posities op het veld, afstanden en snelheden terugzien. De Dashtag-sensor moet betaalbaar genoeg voor amateurclubs zijn. De sensor die de posities meet kost 30 euro, de versie met hartslagmeting kost 60 euro.


Gotoky laat je smartphones als walkie-talkies gebruiken: je kunt praten met anderen tot op 14 km afstand, ook als er geen mobiel netwerk in de buurt is.


Het Maastrichtse 3D By Flow bouwt een draagbare 3d-printer, hij is inklapbaar. De 3d-printer kan zowel voedsel als harde materialen printen.


Cookee uit China is een fiets met gps-navigatie: je hoort gesproken navigatie-instructies uit een ingebouwd speakertje. Ook trilt de juiste kant van stuur zodat je weet welke richting je op moet.

Bright TV, elke maandagavond op RTL Z.