'Apple werkt aan nieuwe 13- en 15-inch MacBook Air'

'Apple werkt aan nieuwe 13- en 15-inch MacBook Air'

30-11-2015 12:03 Laatste update: 27-04-2018 18:57

Een dunnere en grotere MacBook Air zou volgend jaar op de markt kunnen komen.

Over de nieuwe MacBook Air-modellen, schrijft het Economic Daily News. Apple zou momenteel werken aan MacBook Airs met een dunnere behuizing. Daarvoor moeten enkele onderdelen wel opnieuw gemaakt en ingedeeld worden, daar zou Apple op dit moment met fabrikanten aan werken.

Opvallend is dat in het bericht gesproken wordt over een 13-inch en 15-inch model. Momenteel worden er bij Apple alleen Airs van 11- en 13-inch verkocht. Wellicht gaat die kleine variant er dan uit en wordt hij vervangen door de grotere laptop.

Tussenmodel

Dat wijst er misschien ook op dat als je een kleiner model wil, je aangewezen bent op de nieuwe MacBook. Geruchten gaan dat de MacBook Air uiteindelijk vervangen moet gaan worden door de nieuwe MacBook (die nog dunner en lichter is), maar wie weet blijft het Air-model als tussenstap beschikbaar voor mensen die een groter scherm willen. De MacBook is dan geschikt voor mensen die veel onderweg zijn, de Air is er voor een iets meer mainstream publiek en de Pro is voor gebruikers die wat meer kracht nodig hebben.

Of de Air daadwerkelijk een make-over krijgt, is nog even onduidelijk. Volgens het bericht zou hij tijdens de WWDC 2016 worden aangekondigd, wat meestal in juni plaatsvindt. Veel gebruikers zijn echter al blij met een Retina-scherm in het model, want op dat gebied blijft de Air achter op andere MacBooks.

Lees ook:

Eerste indruk: de nieuwe 12-inch MacBook

Deathmatch: iPad Pro vs Surface Pro 4