Amazon toont nieuwe bezorgdrone in filmpje

Amazon toont nieuwe bezorgdrone in filmpje

30-11-2015 08:04 Laatste update: 27-04-2018 18:57

Jeremy Clarkson (ex-Top Gear) presenteert de Prime Air bezorgdrone van Amazon in een video.

Amazon heeft zijn bezorgdrone vernieuwd, die al twee jaar in ontwikkeling is. Het nieuwe design oogt in elk geval een stuk meer gestroomlijnd en groter, waardoor hij makkelijker (kleine) pakketjes kan meenemen.

Veilig vliegen

De nieuwe Prime Air-drone stijgt verticaal op en wisselt dan naar een horizontale vluchtmodus, wat efficiënter moet werken. Aan boord is technologie aanwezig waarmee de drone zijn omgeving kan scannen. Zo vliegt het niet tegen andere objecten in de lucht aan. In het filmpje is te zien hoe een vrouw een Amazon-plaatje in de tuin legt, waardoor de drone ziet waar hij het pakketje kan afleveren.

Amazon denkt dat dit soort drones ooit 'net zo normaal zijn als bezorgbusjes'. Jeremy Clarkson zegt in de video dat Amazon aan meerdere drones werkt voor verschillende omgevingen. De Prime Air kan nu zo'n 24 kilometer vliegen met een snelheid van zo'n 88 kilometer per uur. Hij kan tot wel 120 meter hoog.

bekijk op YouTube

Niet klaar

Nog onduidelijk is wanneer Amazon de drone echt kan gaan inzetten. Het aantal kilometers zal waarschijnlijk nog vergroot moeten worden, verder is de Amerikaanse luchtvaartautoriteit nog niet klaar met het opstellen van regels voor commercieel dronegebruik.

Lees ook:

Google start in 2017 bezorgdienst met drones

Hoe Amazon met drones pakketjes wil gaan bezorgen