Samsungs VR-bril Gear VR is hit: levertijd loopt snel op

Samsungs VR-bril Gear VR is hit: levertijd loopt snel op

24-11-2015 22:23 Laatste update: 27-04-2018 18:57

Samsungs goedkope VR-bril is in trek. In de VS bij grote webshops al uitverkocht, in ons land is de levertijd bijna 3 weken.

Samsung startte vrijdag in Nederland met de verkoop van de virtualreality-bril Gear VR, waar je zijn smartphones Galaxy S6, Galaxy S6 Edge(+) en Galaxy Note 5 in kan doen. De bril, met draagband en touchpad aan de zijkant, kost nog maar 99 euro. Consumenten staan te popelen om op betaalbare manier virtual reality te kunnen proberen, waardoor de Gear VR erg goed lijkt te verkopen. In de VS is de bril bij onder meer Amazon en Best Buy al uitverkocht.

In Nederland is de vraag naar de de Gear VR ook groter dan de voorraad. Maandag vermeldde de Samsung-site nog 4 december als bezorgdatum, dat is dinsdag al 11 december geworden.

Games en video's

Voor de Gear VR verschijnen volgens Samsung de komende tijd allerlei games en apps, zoals Land's End, van de makers van het populaire Monument Valley. Er komen ook apps voor videostreams, van onder meer Netflix en Twitch.

De Gear VR is ontwikkeld in samenwerking met Facebook-bedrijf Oculus, dat zelf begin volgend jaar met zijn Oculus Rift-headset komt. Die moet je aansluiten op een pc. Ook HTC en Sony werken aan eigen virtualreality-brillen die eveneens begin 2016 op de markt moeten komen.

Lees ook:

Virtual reality is de scepsis voorbij

Eerste indruk: HTC Vive

Eerste indruk: Playstation VR