Wordt drone-racing straks een professionele sport?

Wordt drone-racing straks een professionele sport?

19 november 2015 om 08:09
Laatste update: 27 april 2018 om 18:57
  • Bram Steijns

In 2016 organiseert een heuse Drone Racing League zes drone-races in de VS. Toeschouwers kunnen met een VR-bril meekijken.

Een Formule 1 voor drones wordt straks misschien wel werkelijkheid. De Amerikaanse Drone Racing League zet in ieder geval al een stap in de richting. De League gaat in 2016 zes races houden op verschillende plekken in de VS. Drone-piloten racen hier met drones om de titel.

Om het eerlijk te houden, maakt de Drone Racing League de drones zelf. De apparaatjes krijgen allemaal dezelfde specificaties. Die specificaties variëren wel per race, zo blijft het spannend.

Drone-piloten die meedoen krijgen een VR-bril op die verbonden is met een camera op de drone, zo zien ze precies wat hun drone 'ziet'. Tijdens de race moeten ze een uitgezet parcours met scherpe bochten en obstakels volgen.

De organisatoren verwachten voorlopig nog geen stadions vol met toeschouwers, daarom willen ze een 'at home’-ervaring creëren door de camerabeelden van de drones online te streamen. Een wedstrijd bekijken doe je dan vanaf de bank, met een VR-bril op.

De Amerikaanse sport- en entertainmentwereld ziet de drone-race wel zitten. Het durfkapitaalbedrijf RSE Ventures, dat gerund wordt door de eigenaar van de Miami Dolphins Football Club, pompte al een miljoen in de race-league. Ook zouden er nog andere partijen geld geïntevesteerd hebben, wie dat zijn wil de organisatie nog niet zeggen.

Video: Wired

Lees ook:

Video: wedstrijdje racen met drones


Lees meer over:

Deel via