Jony Ive verdedigt de stylus bij de iPad Pro

Jony Ive verdedigt de stylus bij de iPad Pro

18-11-2015 13:51 Laatste update: 27-04-2018 18:57

Designhoofd Jony Ive legt uit waarom Apple nu toch de door Steve Jobs zo verfoeide stylus meelevert met de iPad Pro.

In 2010 was Steve Jobs vernietigend over tablet-bediening met behulp van een stylus. "If you see a stylus, they blew it", verklaarde de Apple-oprichter tijdens een persbijeenkomst over iOS 4.

Tegen die achtergrond is het natuurlijk een beetje vreemd dat Apple bij de iPad Pro wel een pennetje meelevert, maar volgens Apple's topdesigner Jony Ive is daar een prima verklaring voor: er was behoefte aan een stylus bij gebruikers, zegt hij in een interview met Wallpaper Magazine.

Kunstacademie

"Aanvankelijk was het heel belangrijk om een gebruikersinterface te ontwikkelen waarvoor geen extra instrument nodig was. De redenen daarvoor zijn duidelijk. Maar ik denk dat het even duidelijk is dat je bij bepaalde zaken met je vingers niet zo behendig kunt zijn als met een pen of potlood."

"We ontdekten dat er een groep mensen is die een instrument zouden willen hebben waarmee ze kunnen tekenen of schilderen op een manier die onmogelijk is met je vingers. En ik denk niet dat dat een kleine groep is. Dat zijn echt niet alleen maar mensen die naar de kunstacademie zijn geweest."

Lees ook:

'Problemen bij de productie van Apple Pencil'

Jony Ive gaat hogerop bij Apple, maar wat betekent dat?