'Elon Musk verandert de wereld meer dan Steve Jobs'

'Elon Musk verandert de wereld meer dan Steve Jobs'

13-11-2015 08:18 Laatste update: 27-04-2018 19:28

Waar blijft de super-batterij? Alle ogen zijn gericht op Elon Musk, aldus Quartz-correspondent Steve LeVine tijdens een lezing in Den Haag.

"Elon Musk, de ceo van Tesla, is een belangrijker figuur dan Steve Jobs", zegt Steve LeVine tijdens de conferentie Border Sessions. LeVine is de Washington-correspondent van Quartz en schreef het boek 'The Powerhouse: Inside the Invention of a Battery to Save the World'.

De reden dat Musk het van Jobs wint is volgens hem simpel: "Hij verandert de wereld écht. Niemand had acht jaar geleden bij de introductie van de iPhone gedacht dat we nu allemaal veel tijd spenderen aan kijken naar een telefoonscherpje, maar heeft Jobs de wereld écht veranderd? Musk wil mensen naar Mars brengen en wil miljoenen mensen aan de elektrische auto helpen."

Elektrische revolutie

LeVine schreef een boek over de volgende versie van de batterij; de geavanceerde lithium-ion batterij. Daarmee gaan we straks de weg op en verlichten we de aanslag op het milieu. Volgens LeVine heeft de maker ervan de wereld aan zijn voeten.

Steve LeVine denkt dat de super-batterij er ooit gaat komen en dat de ontwikkeling nu al begonnen is. "Elon Musk heeft autofabrikanten overal ter wereld nerveus gemaakt met zijn elektrische auto", zegt hij in Den Haag. "Hij heeft elektrische auto's cool gemaakt en nu bouwen alle grote autofabrikanten er aan."

Thuisbatterij

The next big thing is volgens Levine de batterij die je thuis aan de muur hangt. Tesla bouwt al zo'n batterij waarmee je een huishouden draaiend kan houden. "Ik denk dat ze standaard gaan worden in huizen", zegt LeVine. "Maar voordat we zover zijn moeten de prijzen nog wel flink omlaag."

Lees ook:

Musk naar Mars (uit Bright Ideas)