Facebook lanceert app Notify met pushmeldingen over nieuws en info

Facebook lanceert app Notify met pushmeldingen over nieuws en info

11-11-2015 18:32 Laatste update: 27-04-2018 19:28

tonie

Facebook heeft de iOS-app Notify uitgebracht, waarmee je pushmeldingen over nieuws, sport, weer en andere zaken kan ontvangen.

Met Facebook's nieuwe iOS-app Notify kun je je abonneren op nieuwskanalen, vervolgens krijg je pushberichten van nieuwsberichten die voor jou interessant kunnen zijn. Onder meer CNN, Fox, BuzzFeed en The Weather Channel zijn beschikbaar via Notify.

Notify biedt niet alleen nieuws. Het is ook mogelijk je te abonneren op sportuitslagen van Fox Sports, muziekvideo's van Vevo, filmtrailers van Fandango of dagelijkse kortingsacties van Groupon. Elke notificatie bevat een link naar een artikel dat direct binnen de app laadt. Artikelen zijn te bewaren om later te lezen en zijn te delen met anderen via - natuurlijk - Facebook. De Notify-app is momenteel nog niet in Nederland beschikbaar.

Instant Articles

Facebook richt zich met de nieuwe app nog meer op het verspreiden van 'content'. Onlangs kwam het sociale netwerk ook al met de functie Instant Articles, waarmee Facebook-gebruikers artikelen van deelnemende nieuwsmedia direct binnen Facebook kunnen lezen. Ze hoeven dan niet door te klikken naar een externe site, waardoor de artikelen sneller laden.

Lees ook:

Er wordt steeds minder gedeeld op Facebook (maar wel veel geliket)

Elke dag gebruiken 1 miljard mensen Facebook

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s