Twitch start 'creatieve' sectie en 60.000 mensen streamen nu Bob Ross

Twitch start 'creatieve' sectie en 60.000 mensen streamen nu Bob Ross

30-10-2015 17:41 Laatste update: 27-04-2018 19:59

Jeannette Koenis

Twitch is een speciaal onderdeel gestart voor live-streamen van creatieve uitspattingen. Ter viering zendt het ook dagenlang Bob Ross uit.

Al meer dan jaar posten mensen hun eigen creaties op Twitch, bekend als site waar je live game-streams kan kijken. Deze creaties begonnen als concept-art of game-art. Maar soms groeiden ze ook uit tot schilderijen op doek. Of andere creatieve disciplines werden getoond, zoals glas blazen en beeldhouwen.

Sinds donderdag is nu een tab Creative te vinden op de homepagina van Twitch, waar al deze creatievelingen worden samengebracht. Twitch heeft nu duizend actieve streamers en meer dan 2 miljoen maandelijkse kijkers.

Ter ere van Twitch Creative, streamt Twitch alle afleveringen (403) uit van Bob Ross ('iedereen kan schilderen'). Bijna 9 dagen lang kun je genieten van zijn schilderkunst. En blijkbaar doet de meerderheid van de Twitch gebruikers dat ook. De Bob Ross-afleveringen zijn nog populairder dan streams van de games Dota 2 of Hearthstone. Op dit moment kijken er meer dan 60.000 man naar.

Lees ook:

Gamend geld verdienen: 'Je hoeft niet eens goed te zijn'