Lasersnijder Glowforge breekt crowdfundrecord

Lasersnijder Glowforge breekt crowdfundrecord
27 oktober 2015 om 08:45
Laatste update: 27 april 2018 om 19:59
  • Jeannette Koenis

In 30 dagen heeft Glowforge 27,9 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding. Meer dan het record van de Pebble-smartwatch.

De 'lasercutter voor thuis' Glowforge heeft niet via Kickstarter of IndieGoGo geld opgehaald. Nee, het bedrijf deed dat zelf via zijn eigen site. CEO Dan Shapiro liet weten dat hij 1 of 2 miljoen dollar verwachtte. Maar dat bedrag was na een dag al bereikt. Na een maand kwam er bijna 28 miljoen dollar binnen. Volgens Glowforge is het daarmee de grootste crowdfundcampagne die 30 dagen liep. De Pebble-smartwatch haalde eerder via Kickstarter 20 miljoen dollar op.

Snijden en graveren

De lasercutter kan verschillende materialen snijden en graveren. Ook voedsel, zoals chocola of sushi. Via wifi is het apparaat verbonden met je telefoon, tablet of computer. Glowforge scant het materiaal en biedt een live-preview. Vandaar de naam 3D Laser Printer. Hij kan dus niet materiaal printen. En als je zelf geen inspiratie meer hebt, biedt Glowforge een online database en community met verschillende templates.

Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar. Deze verschillen op basis van ventilatiemogelijkheden. De modellen kosten 2.395, 2.995 en 4.795 dollar. Deze prijzen hebben nog een pre-order korting van 40%.

Lees ook:

Lasercutter voor thuis

Lees meer over:

Deel via