TU Eindhoven wederom winnaar zonnerace met gezinsauto

TU Eindhoven wederom winnaar zonnerace met gezinsauto

25-10-2015 19:58 Laatste update: 27-04-2018 19:59

Nederlandse universiteiten regeren de Australische zonnerace World Solar Challenge.

Eerder deze week won de TU Delft al de Challenger-klasse, waarin ze het Twentse team net voorbleven. Het is voor de tweede keer dat TU Eindhoven wint met hun vierpersoons auto Stella (nu Stella Lux) in deze speciale categorie. Het is ook pas voor de tweede keer dat deze categorie bestaat, dus ze zijn nog ongeslagen.

Niet alleen snelheid

Bijzonder aan de Cruiser-klasse is dat niet alleen de snelheid meetelt, maar ook andere elementen. Zo krijg je meer punten als je met meer mensen in de auto rijdt en als de auto gebruiksvriendelijk is, zoals het hebben van een bekerhouder en comfortabele autostoelen.

Eindhoven was niet als eerste binnen, maar reed het wel consequent met twee personen in de auto. Het snelste team deed dat niet.

Naar de markt toe

Deze Cruiser-categorie is in het leven geroepen om de zonne-auto meer naar de markt te brengen en niet zoals bij de Challenger-klasse enkel de auto’s zo worden gemaakt dat ze zo snel mogelijk gaan.

Lisette Kockelkoren noemt het tegen de NOS 'ongelofelijk'. “Toen we hoorden dat we gewonnen hadden ontploften we met zijn allen.” Hier wat foto’s om dat te illustreren.