Eerste indruk: Star Wars Battlefront

Eerste indruk: Star Wars Battlefront

10-10-2015 10:17 Laatste update: 27-04-2018 20:30

De bèta van Star Wars Battlefront is nu open voor iedereen. We speelden de Battle of Hoth alvast na. Pew pew pew!

Zo langzamerhand begint de Star Wars-hype behoorlijk toe te nemen. Met iets meer dan twee maanden te gaan voordat de nieuwe film in de bioscoop draait en met wat trailers achter de rug, staat ook de release van een nieuwe Star Wars-game nog voor de deur. De open bèta, die iedereen met een PlayStation 4, Xbox One en een geschikte pc nu kan spelen, is nu beschikbaar.

Star Wars Battlefront is een nieuw deel in de Battlefront-serie. Het eerste deel verscheen al in 2004 - toen nog op de PS2 en de allereerste Xbox, een tweede deel verscheen een jaar later. In Battlefront maak je deel uit van de grootste veldslagen uit het Star Wars-universum, een directe tie-in met de nieuwe film is er dus niet direct.


Nieuwe planeet: Sullust

Multiplayer

Toch is Star Wars Battlefront straks wel dé Star Wars-game die iedereen wil hebben. In de bèta kun je alvast verschillende spelmodi spelen, waaronder Survival, waarin je alleen of met een vriend zo lang mogelijk moet zien te overleven terwijl steeds nieuwe vijanden op je af komen. Maar de grootste modus lijkt de Multiplayer te worden, waarin je met twee teams tegen elkaar strijdt.

In de bèta kun je twee levels proberen. Eén is op een nieuwe planeet, Sullust, waar je in teams van acht tegen acht pods moet veroveren en deze moet beschermen. Na het veroveren van één pod ga je naar de volgende en zo ren je met z'n allen van hot naar her tot de tijd om is.

Battle of Hoth

Maar de echte chaos vind je op de sneeuwplaneet Hoth, uit Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Dit is het meest complete level uit de bèta. In dit gebied gebeurt namelijk overal wel wat. Je speelt in teams van 20(!) man en hoewel de map vrij groot is, kom je constant tegenstanders tegen. Afhankelijk van in welk team jij zelf zit, zijn dat rebellen of Stormtroopers.

In dit level vind je op de grond ook hologrammen waarmee je soms wapens krijgt en soms voertuigen. Zo kun je zelf in een TIE Fighter stappen of plaatsnemen in een gigantische AT-AT. Dan kun je huishouden hoor.


Vechten op Hoth

Iedereen is bang voor Vader

Heb je écht mazzel, dan vind je een held-hologram. Pak je die op, dan verander je in Luke Skywalker of Darth Vader en kun je écht los. Deze helden zijn lastig te verslaan en zijn enorm sterk. Als Darth Vader kun je vijanden bijvoorbeeld Force Choken en Luke is enorm snel met zijn lightsaber. Je voelt je in elk geval een badass, want iedereen op het slagveld vreest je en gaapt je aan.

Battlefront is gemaakt door de ontwikkelaars van de Battlefield-games. Qua spelprincipe lijkt het er wel wat op, want Battlefield dankt zijn populariteit aan grootse gevechten met voertuigen. Toch voelt Battlefront als een op zichzelf staande game. Niet alleen omdat alles Star Wars is, ook omdat het heerlijk snel speelt. Daarnaast oogt de bèta schitterend en beweegt alles al heel vloeiend (op de PS4). Dat is niet altijd zo in een bèta, maar we hebben mazzel.


Ineens ben je Darth Vader

Bèta

Toch kun je merken dat het een bèta is. Sommige wapens zijn duidelijk sterker dan anderen en in het Hoth level winnen de rebellen vrijwel nooit. De komende tijd zal EA-ontwikkelaar Dice daar waarschijnlijk nog wel wat tweaks in doorvoeren.

Deelnemers van de open bèta krijgen het komend weekend nog druk (hoewel je het maximale level snel bereikt). De sfeer klopt, de muziek uit de films zit erin en het geluid trekt je nog verder in de game. Alleen al van de herrie die een TIE Fighter maakt als hij overvliegt word je als Star Wars-fan zielsgelukkig.

De open bèta is beschikbaar tot 12 oktober. De volledige game ligt vanaf 20 november in de winkels.

bekijk op YouTube

Lees ook:

Eerste indruk: Star Wars BB-8 robotbal van Sphero

HP lanceert speciale Star Wars-laptop