Deze design-dumbphone brengt rust in je leven

Deze design-dumbphone brengt rust in je leven

24 september 2015 om 13:11
Laatste update: 27 april 2018 om 21:01

'Dumbphone' MP01 zorgt voor focus en rust in je leven. Hij kan bijna niks.

Dat ie weinig anders kan dan bellen is fijn. Je wordt niet overspoeld met input die je verleidt tot uren Facebooken, Instagrammen en Whatsappen. De dumbphone MP01 geeft je focus.

MP01 (mobile phone #1) is ontworpen door de Britse topdesigner Jasper Morrison. Hij gaf het pretentieloze apparaat een simpele vorm in zwart met ronde knopjes, goede grip in de hand en een klein lcd-schermpje. Maar wel kwaliteit: robuust 'gorilla glass', noise-cancellation en een batterij die lang mee gaat.

295 euro

Het apparaat is uitgebracht door het toffe Zwitserse designmerk Punkt en kost 295 euro. Hij kan bellen en sms-en. Geen status updates, notificaties, of sociale druk, punt. Zo brengt Morrison balans in onze omgang met onze telefoon.

Saillant detail: maar liefst 5 jaar geleden bracht het Nederlandse John Doe de John’s Phone op de markt. Die kan bellen, en opleggen. Telefoonnummers bewaar je in een notitieboekje dat achterop verborgen zit met een balpennetje erbij. Iedere simkaart past erin en de batterij gaat in geen drie weken leeg. Eigenlijk is hij extremer en leuker dan de MP01. John’s Phone was alleen een succes bij de liefhebber. Was deze dumbphone te vroeg voor zijn tijd?

'La grande senora' van de Italiaanse designscene Rosanna Orlandi geeft in onderstaande video haar mening over Punkt en de thuistelefoon, ook van de hand van Jasper Morrison.

Lees meer over:

Deel via