Vijf keer mobiel betalen

Vijf keer mobiel betalen

11-09-2015 07:20 Laatste update: 27-04-2018 21:32

Bram Steijns

Op Apple Pay en Samsung Pay zullen we in Nederland nog even moeten wachten. Hier zijn alvast de alternatieven:

1. ING Mobiel Betalen

Met de Mobiel Betalen-app van ING kun je betalen door je smartphone tegen de betaalterminal aanhouden, vervolgens voer je je pincode in of scan je je vingerafdruk. De betaalterminal moet wel NFC ondersteunen. Lees er hier nog meer over.

Als je een Android-toestel hebt, kun je je inschrijven als bètatester om de app alvast uit te testen.

2. Rabo Wallet

Rabo Wallet werkt hetzelfde als ING Mobiel Betalen, maar heeft geen vingerafdrukscanner. De app is nu alleen nog maar beschikbaar voor de Samsung S4 en de Galaxy Note 3. Rabobank zegt dat de app binnenkort ook beschikbaar komt voor andere toestellen.

3. Daalder

Daalder is een initiatief van Amsterdamse bodem. Met de gratis app kun je bij diverse winkels en horeca-gelegenheden in Utrecht, Zeeland en Noord- en Zuid-Holland. Daalder, vergelijkbaar met Paypal, is niet verbonden aan een bank, dus je betaalt minder transactie kosten. Met Daalder betaal je daarom ook niet via een betaalterminal, maar maak je via je smartphone een bedrag over als je in de winkel staat. De winkel moet daarvoor zelf ook Daalder gebruiken.

4. Vodafone Wallet

Met Vodafone Wallet kun je je bankpassen digitaal op je telefoon zetten en zo via NFC betalen door je telefoon tegen de terminal aan te houden. Helaas werkt de dienst alleen nog maar met ICS Worldcard en Smartpass, de prepaid betaalkaart van Vodafone. Vodafone hoopt in de toekomst Vodafone Wallet ook voor andere betaalkaarten beschikbaar te maken. Om de dienst te gebruiken moet je wel klant van Vodafone zijn.

5. MyFestival

Speciaal voor de festivalganger is er de MyFestival-app. In plaats van de gebruikelijke consumptiemuntjes kun je tegoed op de app zetten en met je telefoon betalen. De app zit nog in de testfase en is dus nog niet verkrijgbaar. Of de app ook met de NFC-techniek gaat werken is nog niet duidelijk.