Popcorn Time: 'Ons succes is de schuld van Hollywood'

Popcorn Time: 'Ons succes is de schuld van Hollywood'

31-08-2015 06:15 Laatste update: 27-04-2018 22:03

De illegale streamgigant Popcorn Time vindt dat Hollywood de illegaliteit zelf in de hand werkt.

Dan durf je wel. Je steelt alle films en series van de wereld, verspreidt ze gratis over het web waardoor de filmwereld miljoenen misloopt, en zegt daarna doodleuk dat het de schuld van de filmwereld zelf is.

Dat is alsof je iemands fiets jat en dan zegt dat hij hem maar beter op slot had moeten doen. Toch zijn het de woorden die bouwers van Popcorn Time aan de website Torrentfreak hebben toevertrouwd.

"Momenteel vervult piraterij de vraag van veel mensen omdat de industrie tekort schiet bij de overgang naar de moderne tijd. Zo simpel ligt het volgens ons."

Tekortkomingen

Want wat doet de industrie dan allemaal verkeerd? Volgens Popcorn Time ontbreekt het aan een aanbieder die alles direct, niet te duur en over de hele wereld aanbiedt. "Waarom zouden mensen in Frankrijk twee jaar op een film wachten die in de VS al beschikbaar is?"

Want mensen zijn best bereid om wat te betalen, maar nu is het aanbod te beperkt en de aanlooptijd te lang, aldus de bouwers. Of de dienst er mee ophoudt als het alternatief er wel is, bericht het interview niet.

Jacht op gebruikers

Mensen die via Popcorn kijken zullen iets minder onderuitgezakt zitten op hun eigen bank sinds deze week. Vorige week werden verschillende Amerikaanse gebruikers aangeklaagd en 'de BREIN uit Noorwegen' meldde dat ze 'een verrassing' voor gebruikers in petto hebben. Het zal vast geen bioscoopbon zijn.

Lees verder:

Noorwegen heeft ‘verrassing’ in petto voor Popcorn Time-gebruikers

Hollywood start jacht op Popcorn Time-gebruikers

Commentaar: Waarom Popcorn Time niet te stoppen is