'Apple wil zelfrijdende auto testen zonder pottenkijkers'

'Apple wil zelfrijdende auto testen zonder pottenkijkers'

15-08-2015 10:02 Laatste update: 27-04-2018 22:03

Apple zou binnenkort al in het geheim een eigen zelfrijdende auto willen testen.

Apple's plannen om een zelfrijdende auto te testen blijken volgens The Guardian uit door uitgelekte correspondentie. Er gaan al langer geruchten dat Apple aan een eigen autonome auto zou werken met een nieuw team van medewerkers. Apple zoekt momenteel naar een geschikte plaats waar de auto zonder pottenkijkers kan rondrijden.

Het bedrijf heeft als locatie GoMentum Station in Silicon Valley op het oog. Daar test onder andere Honda ook zijn autonome auto's. Maar volgens de uitgelekte correspondentie wil Apple de locatie alleen gebruiken als er geen andere bedrijven aanwezig zijn. Het bedrijf in kwestie bevestigt het contact met Apple.

Geheim

Apple doet er volgens The Guardian alles aan om de nieuwe auto-afdeling uit het zicht te houden. Het team huist in een apart kantoor met extra beveiliging. Apple heeft wel eens toegegeven interesse te hebben in de automarkt, maar meer heeft het bedrijf er niet over losgelaten.

Onlangs lekte al uit dat Apple met BMW zou samenwerken in een nieuw myserieus bedrijf. Apple zou de auto mogelijk wilen baseren op de carrosserie van de BMW i3.

Meer over Apple's auto-plannen:

Mercedes: "Een Apple-auto? Zijn we helemaal niet bang voor"

Steeds meer bewijs voor de Apple Car

Video: Hoe Apple de auto gaat verpesten