Eerste indruk: rijden als Max Verstappen in F1 2015

Eerste indruk: rijden als Max Verstappen in F1 2015

04-08-2015 13:02 Laatste update: 27-04-2018 22:34

Nu al het legendarische rookieseizoen van Max Verstappen naspelen? Dat kan met de game F1 2015. Wij reden een rondje als Max.

Terwijl de FIFA- en NBA-games keurig op tijd komen voor de start van het seizoen brengt Codemasters altijd pas halverwege de Formule 1-kalender een spel uit. Vreemd, want in sommige gevallen was de spanning dan al zo'n beetje uit het seizoen.

Met nieuwe motoren, de grote namen naar andere teams en nieuwe helden aan de horizon is Formule 1 weer een stuk interessanter geworden (alhoewel er steeds minder mensen naar kijken op tv en ter plekke). Voor de chauvinistisch ingestelde Nederlander is het een extra mooi seizoen vanwege de prestaties van de piepjonge Max Verstappen.

Racen als Max of Lewis?

Bernie Ecclestone geeft niet zomaar iedereen een licentie om "zijn" raceserie in een spelletje te simuleren. Wie van F1 houdt heeft dan ook maar een enkele titel: F1 2015. De serie van Codemasters draait al een paar jaartjes meer en is over het algemeen genomen een verdienstelijke simulatie. Dit jaar is er goed nieuws en slecht nieuws.

Laten we met het slechte nieuws beginnen. De carriéremodus is verdwenen. Kon je in eerdere versies van het spel als jezelf een stoeltje bij een goed team willen verdienen. Dat feest is over. Daarmee zijn ook de paddock en de tv-interviews verdwenen. Ook is het niet langer mogelijk met klassieke Formule 1 racers te rijden. Sterker nog: het openingsmenu geeft je de mogelijkheid om een seizoen te racen, een event, een circuittijd te verbeteren of online te spelen. En dan is het klaar.

Regen spat op uit je scherm

Het goede nieuws is dat F1 2015 er fantastisch uitziet op een nieuwe console. Regen lijkt je scherm uit te spatten en op je bank terecht te komen. De auto's, helmen, circuits zijn minutieus nagebouwd.

Het spel is relatief makkelijk onder de knie te krijgen, zelfs in Pro-modus met sterke tegenstanders. Of je dat een voor- of nadeel vindt zal persoonlijk zijn.
Een reden om toch een Connect te kopen voor je XBox zijn de bijzonder bruikbare voice commands. Zo kun je de tijden van je teamgenoot opvragen bijvoorbeeld.

Conclusie

F1 2015 is niet hardcore genoeg om met Project CARS en niet uitgebreid genoeg om met Forza Horizon 2 te concurreren. Maar als een memento aan het eerste seizoen in de Formule 1 van Max Verstappen is het een pareltje.