'Android is beste beslissing ooit van Google'

'Android is beste beslissing ooit van Google'

18-07-2015 05:39 Laatste update: 27-04-2018 23:05

Volgens ex-Googler Hugo Barra is de overname van de toen nog kleine startup Android Googles beste beslissing ooit geweest.

Dat zegt Barra tijdens een interview met Bloomberg. Barra had eerder de leiding over de Android-divisie van Google en is sinds 2013 vicepresident van de internationale tak van het Chinese merk Xiaomi. In China wordt Xiaomi veelvuldig vergeleken met Apple; zowel het design als de populariteit van beide merken komen overeen.

Google nam de kleine startup 'Android' zo'n tien jaar geleden over, waarna oprichter Andy Rubin en zijn team bij de internetgigant aan de slag gingen. In 2008 kwam de eerste Android-versie voor smartphones uit. Inmiddels hebben 1,5 miljard mensen een Android-smartphone.

Het ombouwen en opensource maken van Android was volgens Barra "waarschijnlijk de beste beslissing die Google ooit heeft genomen". Volgens Barra is Android enorm belangrijk voor de verspreiding van Google-diensten, zoals Gmail en Google Maps. Door het gebruik van een Android-toestel ben je sneller geniegd om Android-diensten te gebruiken, wat logischerwijs weer geld oplevert voor Google.

Barra is enthousiast over de toekomst van Android: "Er komen zo enorm veel nieuwe mogelijkheden aan." Daarmee doelt hij onder andere op de verschillende schermen waar Android nu beschikbaar is, van de smartphone en smartwatch tot de tv.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s