Dit is de beste cameralens voor je iPhone

Dit is de beste cameralens voor je iPhone

19-06-2015 08:20 Laatste update: 27-04-2018 23:36

Deze indrukwekkende cameralens maak je vast aan je iPhone om foto's in hogere kwaliteit te schieten.

Je hebt ze in allerlei soorten en maten: externe lenzen die je aan je iPhone kunt vastmaken. Eén probleem: ze werken vaak niet echt goed - afgezien van de filterlenzen en fisheye-lens, dan. De DxO One-cameralens brengt de externe iPhone-lens naar een heel nieuw level, die met de smartphone via de lightning-port verbindt. Je iPhone is plotseling een indrukwekkend camerasysteem geworden.

20,2 megapixel

De DxO One is klein en licht en voorzien van een 1 inch 20,2 megapixel-sensor. Aan de bovenkant is de shutter-knop te vinden waarmee je ook kunt scherpstellen, aan de achterkant zit een scherm waar je middels touchbesturing door verschillende cameramodi kunt swipen. Het is mogelijk om de camera zo'n 60 graden naar voren en achteren te draaien en door de lightning-verbinding werkt het apparaat vliegensvlug.

Door de diafragme van f1.8 is de DxO One geschikt voor closeups met een minimale focusafstand van 20 centimeter. De iso gaat van 100 naar 51,200 en het is mogelijk om in RAW-formaat foto's te schieten, die je achteraf met een editprogramma naar keuze kunt bewerken. Video's variëren van 1080p met 30fps tot 720p met 120fps, waarmee je ook slowmotionvideo's kunt schieten.

App

De DxO One werkt met een bijbehorende app waarmee je de instellingen van het apparaatje aan kunt passen. Een belangrijk onderdeel is de mogelijkheid om vrijwel alle fotoinstellingen manueel aan te passen, van de witbalans en isowaarde tot de sluitertijd.

Dan het grote nadeel: het accessoire heeft een stevig prijskaartje van 599 dollar. En dat geef je niet 'even' uit aan zo'n apparaatje, zoals je bijvoorbeeld wel doet bij een fisheye-lens van een paar tientjes. Ook krijg je niet de kwaliteit van bijvoorbeeld de Fujifilm X100T, die over een grotere sensor en meer hardwaretechnische kracht beschikken. En Apple kennende: wees niet verrast als je over een jaar een verloopje moet kopen voor lightning naar usb-c.

Foto's via The Verge