ING start deze zomer met contactloos betalen met Android-toestellen

ING start deze zomer met contactloos betalen met Android-toestellen

12-06-2015 08:25 Laatste update: 27-04-2018 23:36

Tonie van Ringelestijn

ING laat klanten met een Android-smartphone met NFC binnenkort contactloos betalen in winkels.

ING biedt deze zomer met een nieuwe app contactloos betalen in winkels met Android-toestellen aan. ING test de nieuwe betaalapp momenteel onder de eigen medewerkers. Klanten hebben er een voor NFC geschikte smartphone met Android 4.4 Kitkat of later voor nodig. De nieuwe ING Mobiel Betalen-app verschijnt volgens de bank 'deze zomer'. Hij is te activeren met de eigen pincode van de Mobiel Bankieren App, meldt de bank vrijdagochtend.

Contactloos betalen met de mobiel is mogelijk bij ruim 80.000 betaalautomaten in winkels, op stations en in bedrijfsrestaurants. Rabobank laat klanten al langer met zijn Android-app Rabo Wallet betalen in winkels, maar die werkt nog met de 'oude' Galaxy S4 en Galaxy Note 3.

Bankpassen

Miljoenen recente betaalpassen van grote banken zijn doordat ze zijn voorzien van NFC-chips ook al geschikt voor contactloos betalen in winkels. Daarvoor geldt hetzelfde als bij de mobiele betaalapps met NFC: bij aankopen tot 25 euro is het mogelijk zonder pincode te betalen. Het maximumbedag dat achter elkaar zonder code is af te rekenen is 50 euro.

Apple Pay

De iPhone 6 en 6 Plus hebben ook voor het eerst NFC-chips ingebouwd maar Apple gebruikt deze voor zijn eigen betaaldienst Apple Pay. Wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend. De betaaldienst start later deze maand wel in het Verenigd Koninkrijk.