VR-bril Google Cardboard komt naar iOS en wordt groter

VR-bril Google Cardboard komt naar iOS en wordt groter

28 mei om 19:37
Laatste update: 28 april om 00:07

Goedkope virtual reality-bril Google Cardboard is nu ook geschikt voor iOS, wat groter en heeft een verbeterde knop.

De Cardboard is populair: volgens Google zijn er sinds de introductie tijdens I/O 2014 ruim een miljoen in gebruik genomen. Tijdens I/O van dit jaar heeft Google een nieuwe versie van de goedkope bril aangekondigd. Nog steeds van karton, maar makkelijker in elkaar te zetten, met een verbeterde knop en geschikt voor grotere toestellen, nu tot 6 inch.

Bovendien wordt ook iOS nu ondersteund, met een bijbehorende app. Daardoor kunnen ook iPhone-gebruikers nu onder meer video's in 360 graden bekijken, en hun hoofd op elk moment draaien om elders in de video te kijken. Zulke video's worden onder meer al door het Nederlandse Jaunt gemaakt, maar ook Google komt met een methode.

Met Google Jump kan iedereen die dat wil, en 16 GoPro-cameraatjes heeft, zelf video's in 360 graden maken. De zestien camera's worden dan op een rond statief gemonteerd, en vervolgens kan er gefilmd worden. Software van Google naait de beelden vervolgens aan elkaar, en zorgt bovendien voor een soort perpectief-effect, waardoor de beelden een zekere diepte krijgen.

Lees ook:

Nieuwe 'Android M' en betaaldienst Android Pay aangekondigd

Google geeft je voortaan gratis opslag van foto's en video's

Google wil smart home veroveren met Brillo en Weave

Lees meer over:

Deel via