BBC zet afleveringen Doctor Who legaal op BitTorrent

BBC zet afleveringen Doctor Who legaal op BitTorrent

03-04-2015 20:13 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Je kan nu een bundel met Doctor Who-afleveringen downloaden via BitTorrent. Legaal en tegen betaling.

Als je denkt dat torrents er alleen maar zijn om lekker illegale content met elkaar te delen, heb je het mis. Zo bood onder meer Radiohead-frontman Thom Yorke zijn solo-album aan als 'BitTorrent Bundle'. Daarmee gaat hetgeen dat betaald wordt direct naar de artiest.

Of, in dit geval, naar de BBC. De Britse omroep heeft een bundel van twaalf Doctor Who-afleveringen als torrent beschikbaar gesteld, die je voor 12 dollar kan downloaden. Da's omgerekend bijna 11 euro. De reden is om te vieren dat de BBC tien jaar geleden aan de herstart van de Doctor Who-serie begon.

Doctor Who bundel

In de bundel zitten enkele van de beste afleveringen van Doctor Who sinds 2005, waaronder Blink, van schrijver Steven Moffat (ook bekend van Sherlock). In de aflevering komen standbeelden tot leven als je met je ogen knippert. Daarnaast komen ook twee afleveringen van schrijver Neil Gaiman voorbij en zijn de verschillende Doctors nog eens te zien. Ook de speciale Doctor Who: Earth Conquest. In deze documentaire volgen we Peter Capaldi (de huidige Doctor) over de wereld voordat hij aan zijn eerste seizoen als Time Lord zou beginnen.

De afleveringen zijn hier tegen betaling te downloaden, ze zijn allemaal in 720p. Heb je Netflix, dan kun je ze daar overigens ook vinden. Gratis weekendtip!