Stippen om je fiets te zien

Stippen om je fiets te zien

07-03-2015 23:47 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Deze magnetische reflectoren maken van je fiets een rondrijdend stippenpatroon in elementaire kleuren.

Ik kocht een witte fiets. Dat was gemakkelijk als je in het donker je fiets uit een stalling wil plukken en snel naar huis gaan. Het werkt, dus deden meer mensen mee. En zal ik voor het echte brainless gemak er weer een schepje bovenop moeten doen.

Dat schepje heb ik gevonden, in de vorm van deze gekleurde stippen. Het zijn eigenlijk reflectoren, en ze zijn zelfs gekleurd in het donker. Dan val je helemaal goed op, en ik vind die rondfietsende kleuren er wel cool uitzien. Het heeft iets van een bewegingsanalyse met behulp van lichtgevende plakkers op je lichaam.

De reflectoren zitten in setjes van 4 kleine en 8 grote stippen, gesorteerd naar kleur dus je hebt enkel groene, gele of blauwe. Het Zweedse Bookman dat de fietsreflectie maakt heeft zelfs haar webshop op kleur gesorteerd. Je kan bijkleurende verlichting, fluitje (?), en een koffiehouder voor aan het stuur kopen.

Naast online kun je ze ook bij de hippere (fietsen)winkel kopen, zoals Fixiebrothers in Amersfoort, 290 square meters en Frozen fountain in Amsterdam en Lola bikes & coffee in Den Haag. Ze liggen zelfs bij Colette in Parijs, het MoMA in New York en ParkSIDER in Tokyo. Een vel met stickers kost 7 euro, in magneet heb je ze voor 9 euro. Check wel even of je fiets van staal is (mijn witte is van aluminium), anders plakt de magneet niet.

Iedere vrijdag geeft Bookman gratis een set weg aan wij op instagram onder #LightUpMyRide de mooiste foto post, die op wat voor manier dan ook iets van doen heeft met fietsen en verlichting.