Deze houten tafel kun je 'uitrollen' om 'm langer te maken

Deze houten tafel kun je 'uitrollen' om 'm langer te maken

06-03-2015 15:16 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Een Zweedse studente ontwierp de tafel die je op verschillende lengtes kan aanpassen.

De tafel van Nathalie Dackelid heet Wooden Cloth. Een slimme naam, want met het tafelblad op z'n kleinst lijkt het overige hout wel wat op een kleed dat aan de uiteindes hangt. Dat stuk hout kan echter uitgerold worden zodat het tafelblad langer wordt. Daarvoor moeten houten spijlen er onderlangs worden uitgerold.

Rollen

Het idee van een tafel die je langer kan maken, is natuurlijk niet nieuw, al is de uitvoering dat wel. Handig is dat je zelf kunt bepalen hoeveel langer je het blad maakt, tot zover het hout reikt. Het tafeltje meet normaal gesproken 620 x 750 x 720mm, maar het blad is van 620mm bijna dubbel zo lang te maken naar 1200mm.

Handig

"Deze tafel is ontworpen om zich aan te kunnen passen aan verschillende situaties", schrijft Dackelid op haar website. "Dat kan een verhuizing naar een groter appartement zijn, wat extra ruimte maken voor als er vrienden komen eten of hem juist kleiner maken als je meer ruimte wil hebben om te dansen." De tafel blijft heel lang mooi en bruikbaar, schrijft de designer. "Zo lang als het essenhout zelf meegaat." De tafel wordt tentoongesteld in Stockholm, maar (nog) niet te koop.

In onderstaande video kun je zien hoe het werkt (wel een beetje stug):

bekijk op Vimeo

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s