Deze indiegame is door House of Cards weer megapopulair

Deze indiegame is door House of Cards weer megapopulair

06-03-2015 10:41 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Prachtige indiegame Monument Valley heeft een rol in seizoen 3 van House of Cards, en is daarom weer megapopulair.


Bij Bright zijn we al een hele lange tijd gek op Monument Valley. Zo gek dat we in Bright Ideas een interview met maker Ustwo publiceeerde en een groot gedeelte van de redactie gek werd toen de uitbreiding Forgotten Shores aan het einde van 2014 werd aangekondigd. Maar dat Monument Valley een redelijk prominente rol krijgt in het derde seizoen van House of Cards, is echt de kers op de taart.

House of Cards

House of Cards-hoofdpersonage Frank Underwood (Kevin Spacey) speelt Monument Valley op de momenten dat hij even wat rust aan zijn hoofd heeft. Hij gamede al in het tweede seizoen, maar toen schoot hij mensen neer in Call of Duty. De makers hebben voor het derde seizoen gekozen om indiegames in de serie te laten voorkomen, want ook het ingenieuze The Stanley Parable komt voorbij.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Appfigures, dat data verzamelt over apps in de app-winkels, blijkt dat het aantal downloads van Monument Valley sinds de release van de Netflix-serie plotseling omhoog is geschoten. Ook blijven de downloads van de game de afgelopen week enorm hoog. Eerder noemde Apple Monument Valley al één van de beste mobiele games van vorig jaar.

Monument Valley

Monument Valley biedt een wereld waarin de wetten van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher gelden. Vormen veranderen als je met je vinger over het scherm veegt, waarbij elke beweging een andere indruk van de architectuur in de wereld geeft. Dat zorgt voor een verwarrende maar verfrissende game-ervaring. Uiteindelijk is het de bedoeling om een klein wit poppetje genaamd Ida van het ene punt naar het andere te navigeren.

"Ik wilde van de architectuur het hoofdkarakter maken", zegt hoofdontwerper van de game Ken Wong. "Elk level moet aanvoelen als een monument. Met ons ontwerp wilden we bereiken dat elk beeld van de game een kunstwerk op zich was."

Downloaden

Monument Valley is te downloaden voor Android en iOS voor een prijs van 3,59 euro. Koop 'm alsjeblieft, want Ustwo meldde eerder dat de meerderheid van de installaties illegaal was. En dat zou je niet bij deze game moeten willen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s